ANTIKONE

Enemmän on sopivasti!

Länsimaisella naisella on yleensä enemmän vaatteita kuin hän ehtii käyttää. Antikone ei kannusta uusien vaatteiden ostamiseen, vaan vanhojen virkistämiseen.

Antikoneen valmistamat kollaarit eli tekstiilipohjaiset kaulakorut toimittavat milloin solmion, milloin pikkuhuivin tai koristeruusukkeen virkaa. Niitä voi käyttää arkena, osa niistä toimii juhlassakin.

Kollaarin voi pukea yksivärisen mekon kanssa, ja sillä voi juhlistaa vanhaa t-paitaa. Siitä löytyy apu, kun paidassa on turhan avara kaula-aukko. Ja jos muuten mieluisan yläosan väri on väärä, ratkaisu voi olla kasvojen ja vaatteen väliin asetettu kollaari.

Rohkea yhdistää värikkään kollaarin moniväriseen asuun. Enemmän on paremmin!

Kollaarien materiaaleina käytetään kierrätyskankaita sekä nauhoja, lankaa ja helmiä — ja värikyniä ja maalia. Jos kollaarissa on koneommelta, se on vanhaa, sillä Antikoneessa kaikki tehdään käsin. Ompelujälki voikin olla krouvia, ja työstä saattaa löytyä pieniä virheitä. Ne ovat ihmiskäsin tehdyn ”vapaan” käsityön tunnusmerkkejä. 

Jokainen kollaari on erilainen, uniikki. Muutamat kuviokankaat ja koristeluideat toistuvat, mutta ei ole kahta samanlaista.

Useimmat kollaarit ovat ylhäältä tai sivusta auki, jolloin sisälle muodostuu eräänlainen salatasku.

Kollaasiluonteensa takia (eli koska materiaalit ovat kovin monen tyyppisiä) kollaarit pääsääntöisesti eivät kestä vesipesua, joskin tästä voi olla poikkeuksia.

Hinnat 45 – 98 euroa (riippuen koosta ja koristelun laadusta; harjoittelukappaleita satunnaisesti myynnissä puoleen hintaan). Hinnoissa on mukana ALV (24 % ). Antikone ei toistaiseksi lähetä tuotteita Suomen ulkopuolelle.

Hillitty/minimalistinen, paremminkin pieni, siis S-koon (n. 13 x 15 cm) kukkakollaari. Harvinaisempaa sinisävyistä patjakangasta (oikeasti vanhasta tyynyliinasta), kangaskukan osia, samettipallukoita ja lankaa. Kiinnitykseen tarvittavien solmittavien nauhojen pituudet n. 47 ja 49 cm.

Hinta 69 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen.

Alla vielä lisäkuva (taustana oleva vaate on kuvausrekvisiittaa).

Isokokoinen kollaari, XL (n. 23 x 20 cm), sisällä huomaamaton säilytystila. Materiaalina vanha patjakangas, vanha puuvillavirkkauspala, nauha ja koristelulankoja. Kaulanauha muodostaa lenkin, ja se on tarkoitus kiertää solmuksi niskan puolelle; kaulanauhan pituus n. 102 cm. Kuvassa taustana oleva pusero on kuvausrekvisiittaa.

Hinta 52 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan osoitteen lisäksi puh.nro.

Uniikki. Myynnissä on tämä yksi kappale, toista samanlaista ei tule.

Tavallistakin villimpi ja hulvattomampia kukkakollaari. Pieni/keskikokoinen (n. 15 x 18 cm). Vanhaa patjakangasta, vanhaa mekkoa, vanhaa pitsiliinaa, kangaskukan osia, harsokangasta, puuvillalankaa, nokkosvillalankaa, kirjailulankoja. Niskan taakse solmittavan pitsinauhan päiden pituudet n. 43 ja 45 cm.

Hinta 47 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puh.nro.

Toista tällaista ei tule!

Alla lisäkuva. Taustalla oleva vaate on kuvausrekvisiittaa.

Keskikokoinen kollaari (n. 14 x 18 cm). Vanhaa patjakangasta, vanha pikkuruinen virkattu pöytäliina, kangaskukkien osia, paperinarua, helmiä ja lankaa. Raidalliset nauhat kaulalle solmittavaksi, pituudet noin 47 cm.

MYYTY.

Ainoa laatuaan, tietysti.

Yksinkertainen pieni (n. 11,5 x 15,5 cm) ja kevyt kollaari, joka on valmistettu vanhasta kirjaillusta esiliinanpalasta. Edessä tasku, alareunassa helmikoristelu. Musta niskan taakse solmittava satiininauha (kaksi nauhaa, pituudet n. 41 cm ja n. 43 cm). Kuvassa taustana oleva pusero on kuvausrekvisiittaa.

Hinta 49 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan osoiteen lisäksi puh.nro.

Uniikki. Myynnissä on tämä yksi kappale, toista samanlaista ei tule.

Pieni/keskikokoinen kollaari (n. 13,5 x 19 cm), jossa näyttävät kukkakoristeet vanhalla patjakankaalla. Tekokukkien palasia, samettinauhaa, lankaa. Sisällä pieni säilytystila. Raidallinen kaulanauha muodostaa lenkin, joka on tarkoitus solmia niskaan. Nauhalenkin pituus n. 111 cm.

Hinta 79 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puh.nro.

HUOM. Uniikki. Myynnissä on tämä yksi kappale, toista samanlaista ei tule.

Pieni/keskikokoinen kollaari (n. 12 x 18,5 cm), jossa ylenpalttisesti yksityiskohtia. Materiaaleina vanhaa patjakangasta, kangaskukan osia, helmiä ja lankaa sekä tussia. Ripustus kaulalle mintunvärisellä pitsinauhalla joka solmitaan niskaan. Nauhan päidet pituudet n. 43 ja n. 46 cm. Tämän kollaarin pieni tasku avautuu etupuolella, koristenauhan alla. Alla oleva pusero on kuvausrekvisiittaa.

Hinta 52 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puhelinnumero.

Uniikki, kuten kaikki Antikoneen kollaarit.

Keskikokoista aavistuksen isompi kollaari (n. 15,5 x 20 cm). Vanhaa patjakangasta, vanhaa reunapitsiä, vanhojen kangaskukkien osia, kierrätyslankaa, helmiä, joista kaksi maalattuja lasihelmiä. Kiinnitykseen farkkunauhat, pituudet n. 42 ja 43 cm.

Hinta 64 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puh.nro.

Ainut laatuaan.

Kapeahko ja korkeahko kollaari (n. 13 x 21,5 cm). Patjakangasta, kangaskukkien osia, helmiä ja metallilangalla maustettu tukkalenksu. Mustat melko vahvat satiininauhat, pituudet n. 48 ja 51 cm.

Hinta 56 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puh.nro.

Uniikki, tietysti.

Yksinkertainen, isokokoinen kollaari (n. 20 x 21,5 cm) hyvin pehmeästä vanhasta tyynyliinakankaasta. Tussipiirustus, kiinnitys intianauhoin, jotka leviävät kaulaa kohti v-kirjaimen muodossa. Kollaari on kaksinkertainen, eli sen sisällä on säilytystilaa, silti se on ohut ja kevyt.

Hinta 69 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puh.nro.

Toista samanlaista ei ole.

Keskikokoinen kollaari (n. 14 x 18,5 cm), jossa paljon yksityiskohtia. Ruutukangasta (osa vanhasta esiliinasta) ja kangaskukkien osia, virkattu ruusuke, helmiä ja röpöliäinen tukkalenksu, näkyviä langanpistoja erityisen paljon. Takapuolella avautuu pieni tasku. Kaulalle solmittavat kiinnitysnauhat ovat syklaaminpunaista samettia. Vapaiden nauhojen pituudet n. 39 ja n. 47 cm.

Hinta 79 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puh.nro.

Kuvassa taustalla oleva pusero on kuvausrekvisiittaa.

Keskikokoinen kukkakollaari (n. 13 x 20 cm). Materiaaleina vanha patjakangas, kangaskukan lehtiä, skottiruutukangasta ja lankaa. Vihreä-valko-punainen koristenauha solmitaan niskan taakse; nauhanpäiden pituus n. 50 cm.

Hinta 29 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaukseen tarvitaan puh.nro.

HUOM. Tämä kollaari on B-laatua. Pohjana olevan vanhan patjakankaan sisäpinta on nukan peitossa ja tätä ikivanhaa nukkaa on kulkeutunut neulanpistojen mukana (mikroskooppisia määriä?) myös pintaan, kuten kukkaan. Nukan takia avoimeksi jäänyttä sisätilaa ei myöskään suositella käytettäväksi taskuna.

HUOM. Kaikki kollaarit on tieten tahtoen ja tarkoituksellisesti valmistettu käsin. Niissä muun muassa näkyy ommelta ja pistoja, joista osa on hyvinkin epätasaisia. Tarkoitus ei ole kilpailla koneiden kanssa, vaan nimenomaan julistaa käsityötä ja ihmisen yksilöllistä kosketusta.

Pyynnöstä saa lisäkuvia, mikäli kollaarin jokin yksityiskohta askarruttaa.

HUOM. myynnissä on aina vain tuo yksi kyseinen kollaari, ja kuvauksessa käytetty taustan vaate on aina pelkkää rekvisiittaa, joka ei kuulu kauppaan.

tiedustelut ja tilaukset: antikone@paajalkainen.fi

Antikone on Kustannusosakeyhtiö Pääjalkaisen aputoiminimi, jonka suojissa tehdään sitä, mikä ei itsestäänselvästi kuulu kirjojen kustantamiseen. Antikone vastaa lisäksi Pääjalkaisen tekemien kirjojen kansiratkaisuista.

Antikoneen idea on se, mitä sana itsessään jo merkitsee: ollaan liikkeellä käsin, käsityöläisinä, ihmisen mitoissa ja koossa, siis vapaina koneiden ja konetekniikan rajoista.

Toki Antikone on myös kunnianosoitus Antigonelle, maailmankirjallisuuden ehkä merkittävimmälle naishahmolle. Hänet löytää Sofokleen samannimisestä näytelmästä.

Yhteydenotot:

info@paajalkainen.fi