ANTIKONE

Enemmän on sopivasti!

Länsimaisella naisella on yleensä enemmän vaatteita kuin hän ehtii käyttää. Antikone ei kannusta uusien vaatteiden ostamiseen, vaan vanhojen virkistämiseen.

Antikoneen valmistamat kollaarit eli tekstiilipohjaiset kaulakorut toimittavat milloin solmion, milloin pikkuhuivin tai koristeruusukkeen virkaa. Niitä voi käyttää arkena, osa niistä toimii juhlassakin.

Kollaarin voi pukea yksivärisen mekon kanssa, ja sillä voi juhlistaa vanhaa t-paitaa. Siitä löytyy apu, kun paidassa on turhan avara kaula-aukko. Ja jos muuten mieluisan yläosan väri on väärä, ratkaisu voi olla kasvojen ja vaatteen väliin asetettu kollaari.

Rohkea yhdistää värikkään kollaarin moniväriseen asuun. Enemmän on paremmin!

Kollaarien materiaaleina käytetään kierrätyskankaita sekä nauhoja, lankaa ja helmiä — ja värikyniä ja maalia. Jos kollaarissa on koneommelta, se on vanhaa, sillä Antikoneessa kaikki tehdään käsin. Ompelujälki voikin olla krouvia, ja työstä saattaa löytyä pieniä virheitä. Ne ovat ihmiskäsin tehdyn ”vapaan” käsityön tunnusmerkkejä. 

Jokainen kollaari on erilainen, uniikki. Muutamat kuviokankaat ja koristeluideat toistuvat, mutta ei ole kahta samanlaista.

Useimmat kollaarit ovat ylhäältä tai sivusta auki, jolloin sisälle muodostuu eräänlainen salatasku.

Koot S (pieni), M (keskikokoinen) ja L (iso). Satunnaisesti valmistuu myös kokoja XS ja XL.

Hinnat 45 – 98 euroa (riippuen koosta ja koristelun laadusta; harjoittelukappaleita satunnaisesti myynnissä puoleen hintaan). Jos tuote postitetaan, tilaukseen lisätään postimaksu (4,90 tai 5,90). Hinnoissa on mukana ALV (24 % ).

tiedustelut ja tilaukset: antikone@paajalkainen.fi

Antikone on Kustannusosakeyhtiö Pääjalkaisen aputoiminimi, jonka suojissa tehdään sitä, mikä ei itsestäänselvästi kuulu kirjojen kustantamiseen. Antikone vastaa lisäksi Pääjalkaisen tekemien kirjojen kansiratkaisuista.

Antikoneen idea on se, mitä sana itsessään jo merkitsee: ollaan liikkeellä käsin, käsityöläisinä, ihmisen mitoissa ja koossa, siis vapaina koneiden ja konetekniikan rajoista.

Toki Antikone on myös kunnianosoitus Antigonelle, maailmankirjallisuuden ehkä merkittävimmälle naishahmolle. Hänet löytää Sofokleen samannimisestä näytelmästä.

Yhteydenotot:

info@paajalkainen.fi