Tulossa

Selma Lagerlöf, Elsalill

Klassikkoteoksen uusi suomennos.

ISBN 978-952-7301-05-0

Selma Lagerlöfin vuonna 1904 ilmestyneen pienoisromaanin uusi ja ajanmukaistettu tulkinta. Teos on suomennettu aiemmin nimellä Aarne-herran rahat, ja Mauritz Stiller ohjasi sen pohjalta komean mykkäelokuvan vuonna 1919. Tarina sijoittuu 1500-luvulle ja perustuu tositapahtumiin.

Uusi suomennos on nimetty  — rahojen sijasta — tarinan varsinaisen keskushenkilön, Elsalill-nimisen teinitytön mukaan.

*******

Elina Koivunen, Rank-Angin laulava metsä

Kasvinsyöjien suljetussa kaupungissa varttunut viisitoistavuotias Ailitza Bee Armas on kokenut jotakin erikoista. Hän on mennyt puunkannon sisään ja osallistunut eläintensyöjien mystiseen sopimisrituaaliin. Ailitza on tutustunut kasviin — omaan tuhatlehteensä — jonka kanssa hän on pystynyt vaihtamaan ajatuksia. Kaiken tämän jälkeen hän on tuntenut itsensä aiempaa varmemmaksi. Onhan hän on kasvanut pituuttakin yhdessä yössä. Uudenlaisessa arjessa on kuitenkin uudenlaiset huolet.

Samaan aikaan hänen Peri-Sokiaan jäänyt ystävänsä Ingela Mark yrittää sovittautua muottiin, johon ei halunnut.

Kaiken yllä leijuu outo odotus. Jotakin on tapahtumassa. Eikä se tarkemmin katsoen tapahdu vain kaiken yllä. Se tapahtuu myös kaiken alla. Se on siellä jo.

Rank-Angin laulava metsä on vapaata jatkoa fantasiaromaanille Ailitza eli Kävelevä maailma. Se on toinen osa spekulatiivisesta trilogiasta Spiraali, tähdet ja sydän.