Ennakkotietoa tulossa olevista kirjoista

Heli Hulmi, Luopumisharjoituksia

Romaani

ISBN 978-952-7301-02-9

Ykl 84.2 

224 sivua

Ilmestyy joulukuussa 2018

Mitä opimme, kun opimme elämästä? Missä kohtaa elämä voi tulla valmiiksi?

Luopumisharjoitusten kolme ystävystä ovat itsenäisiä etsijöitä, jotka elämä on kuljettanut eri suuntiin. Yksi naisista asuu Roomassa, toinen opiskelee saattohoitoa Lontoossa, kolmas on taideterapeuttina Itä-Suomessa.

Nämä kolme naista pohtivat samoja kysymyksiä.

Niitä lienee pohtinut myös heidän nuoruudenystävänsä, salaperäinen valokuvaaja Olavi, joka on järjestämässä elämäntyönäyttelyä Helsingissä. Mutta kuinka sellainen on mahdollista, kun elämä kai kuitenkin on vielä kesken?

Luopumisharjoituksia on tiivis ja tarkkanäköinen romaani elämänkaaresta. Siitä, mitä itse kukin elämässä oppii, ja millä tavalla. Sekä ystävyydestä ja luopumisesta.

Kokeneen kirjoittajan viisaat lauseet ja virkistävät havainnot johdattavat lukijan vakavien kysymysten äärelle lempeästi, vaivatta.

Elämä jättää meihin jälkensä. Ja me jätämme jäljen ystäviimme.

Kirjailija Heli Hulmin löydät myös osoitteesta www.kirjoitusretket.fi

 

*****

Dorothea Brande, Miten kirjailijaksi tullaan

Tietokirjasuomennos

ISBN 978-952-7301-03-6

Ykl 86.07

n. 140 sivua

Kirjoittamisesta on kirjoitettu paljon, mutta Dorothea Branden hiljainen klassikko poikkeaa muista aihealueen opuksista. Brande lähestyy aihetta itse kirjoittamisprosessin kautta: miten päästään tilaan, jossa kirjoittaminen sujuu. Hän on erityisen kiinnostunut kirjoittamisen psykologisista esteistä ja väittää jopa, että lahjakkaimmat kirjoittajat, joilla olisi eniten annettavaa, luovuttavat usein liian aikaisin.

Amerikkalainen Dorothea Brande (1893-1948) aloitti luovan kirjoittamisen opettajana 1920-luvulla. Miten kirjailijaksi tullaan ilmestyi alkuaan vuonna 1934, ja Yhdysvalloissa siitä on otettu aina uusia painoksia. Sitä ei ole suomennettu aiemmin.