Ennakkotietoa tulossa olevista kirjoista

 

Selma Lagerlöf, Elsalill

ISBN 978-952-7301-05-0

Selma Lagerlöfin vuonna 1904 ilmestyneen pienoisromaanin uusi ja ajanmukaistettu tulkinta erityisesti nuorille lukijoille. Teos on suomennettu aiemmin nimellä Aarne-herran rahat, ja Mauritz Stiller ohjasi sen pohjalta komean mykkäelokuvan vuonna 1919. Tarina sijoittuu 1500-luvulle ja perustuu tositapahtumiin.

Uuden version lähtökohtana on vahva (feministinen) oletus, että Lagerlöf olisi itsekin rakentanut kertomuksensa toisin, jos hän olisi kirjoittanut sen sata vuotta myöhemmin. Tämä mukaelma onkin nimetty  — rahojen sijasta — tarinan varsinaisen keskushenkilön, Elsalill-nimisen teinitytön mukaan.

 

*****

Dorothea Brande, Miten kirjailijaksi tullaan

Tietokirjasuomennos

ISBN 978-952-7301-03-6

Ykl 86.07

n. 220 sivua

Kirjoittamisesta on kirjoitettu paljon, mutta Dorothea Branden hiljainen klassikko poikkeaa muista aihealueen opuksista. Brande lähestyy aihetta itse kirjoittamisprosessin kautta: miten päästään tilaan, jossa kirjoittaminen sujuu. Hän on erityisen kiinnostunut kirjoittamisen psykologisista esteistä ja väittää jopa, että lahjakkaimmat kirjoittajat, joilla olisi eniten annettavaa, luovuttavat usein liian aikaisin.

Amerikkalainen Dorothea Brande (1893-1948) aloitti luovan kirjoittamisen opettajana 1920-luvulla. Miten kirjailijaksi tullaan ilmestyi alkuaan vuonna 1934, ja Yhdysvalloissa siitä on otettu aina uusia painoksia. Sitä ei ole suomennettu aiemmin.

Ilmestyy syksyllä 2019.