Uutuudet

Elina Koivunen, Elena Ferranten salaisuus ja muita esseitä

Pääjalkainen, 2019

192 sivua                   

ISBN 978-952-7301-01-2

Elina Koivusen esseekokoelman nimiessee käsittelee italialaisen Elena Ferranten Napoli-romaanisarjaa ja tämän muuta tuotantoa, mutta myös kysymystä ”Elena Ferranten” henkilöllisyydestä. Kuka piilee kirjailijanimen takana? Elena Ferrante on profiloitu nimenomaan naiskirjailijaksi, mutta onko selvää, että nimen takana on nainen? Mitä se merkitsee, jos Elena Ferrante onkin mies?

Elena Ferranten lisäksi Koivusen esseissä pohditaan filosofian olemusta, elämän käännekohtia, suomalaisen kaunokirjallisuuden haasteita, Aili Somersalon Mestaritontun seikkailuja ynnä Päivikin satua, kauneutta, rumuutta ja noita-akkoja, Hannibal Lecteriä ja ihmissyöntiä ylipäätään sekä dekkareita ja kuolemaa. Muun muassa.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: info@paajalkainen.fi

Kirjaa voi tilata myös suoraan kustantajalta osoitteesta tilaukset@paajalkainen.fi

Hinta postikuluineen 18 euroa. Tilaus toimitetaan ennakkomaksun jälkeen.

***

Heli Hulmi, Luopumisharjoituksia

HS 3.3.2019

Romaani.

Pääjalkainen, 2018.

ISBN 978-952-7301-02-9

Ykl 84.2

Nidottu, 224 sivua

Heli Hulmin (s. 1958) romaani Luopumisharjoituksiakertoo Ellasta, Kristiinasta ja Liljasta, nuoruudenystävistä, jotka elämä on kuljettanut eri suuntiin. Yksi heistä asuu Roomassa, toinen opiskelee saattohoitoa Lontoossa, kolmas on taideterapeuttina Itä-Suomessa.

Monen vuoden tauon jälkeen he kokoontuvat Helsinkiin, jossa yhteinen vanha ystävä, maailmallakin menestynyt valokuvaaja Olavi on järjestämässä elämäntyönäyttelyä. Mutta kuinka sellainen on mahdollista, kun elämä kai kuitenkin on vielä kesken?

Luopumisharjoituksiaon tarkkanäköinen romaani elämänkaaresta. Siitä, mitä itse kukin elämässä oppii, ja millä tavalla. Sekä ystävyydestä ja luopumisesta.

Kokeneen kirjoittajan viisaat lauseet ja virkistävät havainnot johdattavat vakavien kysymysten äärelle lempeästi, vaivatta.

Elämä jättää meihin jälkensä. Ja me jätämme jäljen ystäviimme.

Luopumisharjoituksiaon kirjoitettu ennen muuta niille lukijoille, joilla on jo omaakin elämänkokemusta. Niille, joille ei lukijoina riitä pelkkä hetken huvi, vaan jotka etsivät kirjoista vastakaikua omille ajatuksilleen — joskus jopa vastauksia kysymyksiinsä.

Elämä on harvemmin kovin helppoa, ja melkein aina se yllättää. Asiat menevät toisin kuin nuorena kuvittelee. Toisaalta nuoruudenkin merkitys muuttuu, kun siihen saa etäisyyttä. Aina ei elämisen hetkellä tajua, mistä kokemuksesta tulee käänteentekevä, mihin aina palaa. Ja kuinka merkittäviä nuoruusvuosien ystävät ovat meistä itse kullekin.

Luopumisharjoituksiaon niitä kirjoja, jonka lauseita haluaa alleviivata. Se kestää monta lukukertaa.

Haastattelupyynnöt myös suoraan: hulmi.heli@gmail.com

Hinta suoraan kustantajalta tilattuna 23,00 euroa. Hintaan sisältyy postitus Suomeen. Tilaukset osoitteesta tilaukset@paajalkainen.fi

***

Elina Koivunen, Ailitza eli kävelevä maailma

kuvittanut  Giannetta Porta

Nuortenromaani / nuorten aikuisten romaani

ISBN 978-952-7301-00-5

Ykl 84.2

416 sivua

Ailitza ei ole enää punaposki pikkutyttö. Hänestä tulee kohta aikuinen. Kun katastrofi iskee, hän haluaa vain läheistensä luo – mutta tulee vedetyksi kummalliseen seikkailuun. Onko ihminen peto, kun ihminen syö muita eläimiä?

Ailitzan eli kävelevän maailman juoni kiertyy lihansyönnin pulmien ympärille. Se on nuortenromaani, joka lumoaa myös aikuisen lukijan.

Ailitza eli kävelevä maailma on Elina Koivusen esikoisromaani.

Kuvittaja Giannetta Portan löydät myös sivulta www.olipahantaas.fi

Arvostelukappaleet : info@paajalkainen.fi

Hinta suoraan kustantajalta tilattuna 26 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen. Tilaus toimitetaan ennakkomaksun jälkeen. tilaukset@paajalkainen.fi

*****