Uutuudet

Dorothea Brande, Kuinka kirjailijaksi tullaan

suom. Elina Koivunen        

ISBN 978-952-7301-03-6    

Ykl 86.07      

192 sivua

Kirjoittamisesta on kirjoitettu paljon, mutta Dorothea Branden hiljainen klassikko poikkeaa muista aihealueen opuksista. Brande lähestyy aihetta itse kirjoittamisprosessin kautta: miten päästään tilaan, jossa kirjoittaminen sujuu. Hän on erityisen kiinnostunut kirjoittamisen psykologisista esteistä ja väittää jopa, että lahjakkaimmat kirjoittajat, joilla olisi eniten annettavaa, luovuttavat usein liian aikaisin.

Amerikkalainen Dorothea Brande (1893-1948) aloitti luovan kirjoittamisen opettajana 1930-luvulla. Kuinka kirjailijaksi tullaan ilmestyi alkuaan vuonna 1934, ja Yhdysvalloissa siitä on otettu aina uusia painoksia. Sitä ei ole suomennettu aiemmin.

Kirjaa myyvät verkkokirjakaupat, kuten Booky.fi . Sen voi tilata myös suoraan Pääjalkaiselta osoitteesta tilaukset@paajalkainen.fi hintaan 25,00 euroa, johon sisältyy postitus Suomeen.                          

Tätä kuten muitakin Pääjalkaisen kirjoja myyvät myös kivijalkakirjakaupat ympäri Suomen. Jos kirjaa ei löydy omasta kirjakaupastasi, voit pyytää kauppiasta tilaamaan sen. Yleensä kirjan saa näinkin suhteellisen nopeasti.

 

 

***

 

Haluatko julkaista kirjan? Kenties tarvitset muuten apua käsikirjoituksesi kanssa?

Kirjailijan ammattiin ei ole kouluja eikä tutkintoja. Kukaan ei tivaa kirjailijalta arvosanoja. Lukijalle riittää lopputulos, kirja.

Pääjalkainen ottaa uusia käsikirjoituksia luettavaksi kahdella tavalla:

  1. JOS olet vankasti sitä mieltä, että käsikirjoituksesi on valmis ja selvästi julkaisukelpoinen, ota yhteyttä sähköpostitse: info@paajalkainen.fi
  2. JOS tunnet, että käsikirjoituksessasi on ehdottomasti potentiaalia ja paljon mahdollisuuksia mutta se ei ole vielä valmis — että se tarvitsee jonkinlaista apua ja ohjausta tai ulkopuolisen kommentteja — Pääjalkainen lukee sen ja kommentoi mielellään, MUTTA MAKSUA VASTAAN. Tässäkin tapauksessa ota ensin yhteyttä sähköpostilla: info@paajalkainen.fi   Vastauksessa saat maksu- ja muut ohjeet sekä vinkkejä käsikirjoituksen postittamiseksi.

Pääjalkainen haluaa käsikirjoitukset ensi sijassa postitse lähetettyinä paperitulosteina. 

2-vaihtoehdon maksullisuus takaa, että käsikirjoitus oikeasti ja todella luetaan. Kirjoittaja saa käsikirjoituksestaan henkilökohtaisen, räätälöidyn lausunnon. Emme lähetä monistettuja palautuskirjeitä. Käsikirjoitus myös palautetaan kirjoittajalle, ellei hän muuta toivo.

HINNASTO

Käsikirjoitusten arviointimaksut 15.6.-31.12.2020

Runo- ja aforismikokoelmat:                                    425 €

Novellikokoelmat, esseet ja lastenromaanit: 480 €

Lyhyt romaani (alle 350 000 merkkiä):                 650 €

Pitempi romaani (yli 350 000 merkkiä):               775 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).

Muistutamme, että pienessä kustannusyrityksessä julkaisukynnys ei ole automaattisesti alempi kuin isossa. 

Lisäksi Pääjalkainen tarjoaa kustannustoimittajan palveluja omakustantajille, jotka haluavat, että joku toinenkin käy läpi heidän tekstinsä ennen kuin se menee eteenpäin.

Myös näissä tilanteissa ota yhteys Pääjalkaiseen:

info@paajalkainen.fi

Käsikirjoituksia lukee kustantaja Elina Koivunen, joka kirjoittaa itsekin.

Tulossa

Selma Lagerlöf, Elsalill

ISBN 978-952-7301-05-0

Selma Lagerlöfin vuonna 1904 ilmestyneen pienoisromaanin uusi suomennos ja ajanmukaistettu tulkinta erityisesti nuorille lukijoille. Teos on suomennettu aiemmin nimellä Aarne-herran rahat, ja Mauritz Stiller ohjasi sen pohjalta komean mykkäelokuvan vuonna 1919. Tarina sijoittuu 1500-luvulle ja perustuu tositapahtumiin.

Uuden version lähtökohtana on vahva (feministinen) oletus, että Lagerlöf olisi itsekin rakentanut kertomuksensa toisin, jos hän olisi kirjoittanut sen sata vuotta myöhemmin. Tämä mukaelma onkin nimetty  — rahojen sijasta — tarinan varsinaisen keskushenkilön, Elsalill-nimisen teinitytön mukaan.

Mikä kumma pääjalkainen?

PIKKURUINEN  Pääjalkainen  RAVISTELEE KIRJANKUSTANNUSALAA

Kustannusala on ollut kriisissä pitkään. Kriisi on kuitenkin vain niissä kustantamoissa, joilla on ollut iso oppikirjatiimi, iloinen markkinointiosasto ja kivitalo Helsingin keskustassa. Itse asiassa Suomessa syntyy niin paljon pieniä kustantamoja, että uuden kustantamon perustaminen ei ole sinänsä mikään uutinen. Joidenkin mielestä se on peräti ”uusi musta”.

Pääjalkainen on kuitenkin luotu erilaiseksi kustantamoksi. Pääjalkaisessa halutaan kyseenalaistaa monet vakiintuneet käytännöt. Voiko kirja elää pitempään kuin syksystä jouluun? Ja: elämme visuaalisuuden keskellä, joten miksi niin moni julkaisee rumia kirjoja?

Pääjalkaisen suurin innovaatio liittyy uusien käsikirjoitusten seulomiseen. Suomessa oli pitkään vakiintunut käytäntö, että kustantajat antoivat lausuntoja myös hylkäämistään käsikirjoituksista. Enää näin ei ole. Tämä johtuu käsikirjoitusten tulvasta: nykyään kirjoittajat lähettävät hengentuotteensa kymmenellekin kustantajalle samaan aikaan. Tämän on mahdollistanut toisaalta Internet, toisaalta tietokone ja halvat tulostimet. Kirjoittajien piirissä arvellaan, että vain harva tarjottu käsikirjoitus edes luetaan. Ja jos luetaan, niin samaa käsikirjoitusta viidessä kustantamossa samaan aikaan – kaikkien aikaa tuhlaten.

Pääjalkainen toimii toisin. Pääjalkainen ottaa uusia käsikirjoituksia luettavaksi ainoastaan maksua vastaan. Maksu määräytyy tekstin laajuuden eli työmäärän mukaan. Maksu takaa, että jokainen vastaanotettu käsikirjoitus luetaan ja siitä saa punnitun, henkilökohtaisen arvion. Jos Pääjalkainen haluaa julkaista tarjotun käsikirjoituksen, maksu palautetaan.

Pienen kustantamon julkaisukynnys on korkeampi kuin ison, koska resurssit ovat pienemmät. Toisaalta pienessä kustantamossa jokaiseen kirjaan panostetaan. Tavoitteena on, että jokainen Pääjalkaisen julkaisema kirja on sisällöltään vahva – ja esineenä kaunis.

Pääjalkaisen ensimmäiset kaksi kirjaa, Heli Hulmin romaani Luopumisharjoituksia ja Elina Koivusen spekulatiiviseen fiktioon kuuluva Ailitza eli Kävelevä maailma, ilmestyivät vuoden 2018 lopulla.